چاقی به عنوان یک خطر ملی

11  دسامبر 2015- چاقی بزرگترین تهدید برای سلامت زنان است. براساس یک گزارش سالانه برای سال 2014 با تمرکز بر زنان، چاقی سبب افزایش خطر چندین بیماری از جمله سرطان سینه و بیماری قلبی می شود. چاقی همچنین اصلی ترین فاکتور خطر برای دیابت نوع 2 است.

درگزارش سال 2015 اعلام گردید بیش از 50 در صد از زنان انگلیسی  25 تا 34 ساله  دارای اضافه وزن بوده یا چاق هستند درحالیکه این رقم برای زنان 45 تا 54 سال به بیش از 60 درصد می رسد.

به گفته ی پرفسور Daviesچاقی باید به یک اولویت برای کل جمعیت انگلیس تبدیل شود، او خواستار اعلام  چاقی به عنوان یک خطر ملی شد، این امر می تواند چاقی را در لیست تهدیدهای اضطراری این کشور درکنار حملات تروریستی، سایبری و بیماری  همه گیر آنفلوانز قرار دهد. او می افزاید: مبارزه با چاقی باید به یک اولویت برای تمامی اقشار جامعه تبدیل شود، چاقی سبب کوتاه شدن عمر زنان و کاهش کیفیت زندگی آنها می شود.

به گفته ی پرفسور Finerاز انستیتوی علوم قلب و عروق در دانشگاه کالج لندن: چاقی درحال حاضر  بزرگترین مشکل سلامت برای مردم محسوب می شود و برآورد هزینه های اقتصادی ناشی از چاقی نشان می دهد این خطر سیستم سلامت انگلیس را ورشکست خواهد کرد.

بارداری

 چاقی در دوران بارداری  با افزایش  خطر تولد زودرس، سقط جنین و دیابت  حاملگی همراه است. ابتلا به دیابت بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را بعد از  بارداری  افزایش می دهد.

سلامت کلی زنان درطی بارداری عواقب طولانی مدتی نظیر افزایش خطر چاقی و بیماری قلبی در ادامه ی زندگی کودکان آنها برجا خواهد گذاشت. دکتر Daviesتاکید کرد که افزایش چاقی سبب به خطر افتادن سلامت نسل های آینده می شود.

او می افزاید: چاقی مادران باردار می تواند نتایج هر حاملگی و سلامت هر یک از کودکان آنها را در آینده تحت تأثیر قرار دهد. انتقال این پیام دشوار است زیرا ممکن است بار مسئولیت و احساس گناه را در زنان افزایش دهد، اما من معتقدم این پیام می تواند زنان را برای  برداشتن گام های مثبت عملی مانند داشتن تغذیه ی سالم تر و انجام  فعالیت بدنی بیشتر ترغیب کند.

هرگز برای داشتن شیوه ی زندگی سالم دیر نیست همین الان برای داشتن زندگی سالم برای خود و خانواده تان  تلاش کنید.

 

 شکستن تابو

دراین گزارش همچنین تابویی که در مورد مشکلات سلامت در زنان نظیر بی اختیاری  ادرار و مدفوع و یائسگی مشاهده می شود، شکسته شد.

مشکلاتی که برای زنان دراین زمینه پیش می آید غالباً ناتوان کننده است  واغلب زنان تمایلی  به دریافت کمک دراین زمینه  ندارند. دکتر Daviesمی گوید: این موضوع باید پایان یابد و زنان هرگز نباید درسکوت رنج را تحمل کنند.

دکتر Daviesمی افزاید: برای مقابله با این مشکلات و افزایش بقاء زنان باید غربالگری ملی سرطان  تخمدان، تشخیص زود هنگام و درمان اختلالات شایع در زنان مانند بلومیا، آنورکسیا و زیاده روی  درخوردن را جدی تر دنبال کنیم.

از طرف مترجم: بر اساس آمارهای موجود، چاقی در ایران مانند سایر نقاط جهان به یک مشکل ملی تبدیل شده است که باید در جهت مقابله با آن بصورت همه جانبه اقدام نمود.

منبع:

www.diabetes.co.uk/news/2015/dec/obesity-should-be-classed-as-a-national-risk,-says-england-chief-medical-offer-95293613.html